Over Dorothea

Mijn naam is Dorothea van Twillert (1981) en ik ben getrouwd met Kerwin. In 2003 heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) voltooid aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Tijdens deze opleiding groeide bij mij het verlangen om hulpverlening en het geloof in Jezus Christus met elkaar te integreren. Ik besefte dat ik naar de mens en het omgaan met problemen wilde kijken vanuit het oogpunt van zijn/haar Schepper.

Van 2004 tot 2014 heb ik als pastoraal counselor gewerkt bij het Centrum voor Pastorale Counseling in Driebergen/Amersfoort. Hier heb ik ook de Opleiding Pastorale Counseling afgerond en zelf 8 jaar gedoceerd als practicumleider.
Hier kwam ik in aanraking met een hulpverleningsmodel die opgebouwd is vanuit bijbelse principes en richtlijnen.

Tijdens het werken als counselor heb ik geleerd en ervaren hoe actueel en toereikend God’s Woord, de bijbel, is voor het omgaan met problemen. God aan het werk te mogen zien in het herstelproces van mijn confidenten maar ook in mijn eigen leven,
vult mij elke keer weer met verwondering en ontzag!

Het Centrum voor Pastorale Counseling is gedurende een periode onderdeel geweest van het hulpverleningsaanbod van de Hoop GGZ in Dordrecht.
Als meewerkend teamleider gaf ik sturing aan een multidisciplinair team op de polikliniek in Amersfoort. Dit was in de periode dat de polikliniek van de Hoop GGZ in Amersfoort werd opgezet. Binnen de Hoop ben ik ook werkzaam geweest als ambulante behandelaar in de psychiatrie.

Mijn stijl van counselen is persoonlijk, enthousiast, gevoelig maar ook recht door zee.